Hoppa till sidans innehåll

Träningspolicy


Därför tränar vi

Vi paddlar för att det är kul, för gemenskapen, för att motionera och för att lära och utvecklas inom kanotsporten.

Regler

  • För att få paddla med oss krävs det en simkunnighet på 200 meter.
  • Säkerhet är viktig! Kanotister och båtförare måste följa våra säkerhetsregler:
  • Ledaren utser en kanot till den som är nybörjare. För att få byta till en svårare kanot och börja träna i, ska man först kunna hantera sin kanot till fullo. Det innebär alla moment som ledaren vill att kanotisten ska kunna. Det viktigaste är att lära sig paddeltekniken. I en ostadig kanot, har man fullt upp med att hålla balansen, och då kan man inte koncentrera sig på paddlingen.
  • Vi accepterar och respekterar varandra och bygger tillsammans en trygg och bra miljö. Vi vårdar vårt språk och använder inte svordomar. Vi har noll tolerans när det gäller mobbing. Vi stöttar och hjälper varandra på träningarna. Vi gläds åt varandras framgångar och hjälper varandra i motgångar. Följ denna länk och läs klubbens värdegrund och förhållningsregler.

Träningar

Under sommarsäsongen tränar vi på Djulösjön en dag i veckan. Träningen startar 18.00 och avslutas 19.30. Det är bra att komma 20 minuter före 18.00 och förbereda sig så man är redo att paddla ut på sjön 18.00. Kanoten och paddeln ska fram, flytvästen ska justeras och vi värmer upp på landet innan vi hoppar i kanoterna. Kom i tid eller meddela i förväg om du blir sen!

Vi har gemensamma uppvärmningar. Grupperna delas upp efter ambitionsnivå, förmåga och i säkerhetssynpunkt. Ibland kör vi alla grupper tillsammans för att utvecklas och hjälpa varandra samt för att bygga en sammanhållning i klubben.

Vi är ute på sjön till och med 19.30. Därefter ska kanoten torkas av med handduk, bäras in i sitt kanotfack, västen och paddeln ska hängas upp på sina platser i kanothuset.

När paddlingen är igång, har vi följebåt som ser till att paddlingen blir mer säker. Om man trillar i vattnet är det viktigt att man vänder kanoten rätt, så att den inte fylls med för mycket vatten, håller i paddeln och invänta följebåten. På bryggan finns det alltid någon som tar emot dig och hjälper dig iland.

Förutom de ordinarie träningarna är ambitionen att ha vår- och höstläger för att få en bra sammanhållning och ha kul tillsammans.

Vid varje träning finns:

  • 1 instruerande ledare per träningsgrupp
  • 1 båtförare (2 vid behov)
  • 1 person på bryggan
  • Färdiga träningsprogram för grupp 1 och grupp 2 som huvudledaren ansvarar för.

Vid varje träning ska det finnas en ledare som tar hand om nybörjare och informerar dem om klubben och dess policy, m.m. Engagerade föräldrar är en av klubbens viktigaste resurser. Därför är det viktigt för oss att alla ska känna sig delaktiga, ett ansvar som vilar främst på ledare på land.

Utrustning

Kanot, paddel, flytväst och handduk finns alltid att låna som aktiv kanotist på utsatta träningsdagar. Har den aktive behov av att träna mer än de utsatta träningsdagarna med anledningen av att man tränar för klubben och inte har egen utrustning. Då ska ledare kontaktas för en överenskommelse samt att den överenskommelsen alltid sker i samråd med den aktives förälder.

Kläder

På våren och hösten är det av största vikt att du har underställ samt tröja och shorts när du paddlar, samt flera ombyten. Ombyten ska alltid tas med oavsett säsong. Kläderna bör vara lätta, så att de inte tynger för mycket om man trillar i vattnet. Kanotisterna har linnen, t-shirts och shorts på sommaren när de paddlar. Många har foppisar eller badtofflor som de lätt kan sparka av sig innan de sätter sig i kanoten för att paddla ut på sjön. Vi använder inte skor vid paddling.

Gymnastikskor tas alltid med för uppvärmningen.

Träning höst och vinter

När paddlingssäsongen är över har vi annan träning två gånger i veckan. Måndagar simmar vi i badhuset i Duveholmshallen och på onsdagar tränar vi kondition och styrka inomhus. Gymnastikhall kan variera precis som tiderna, så vi återkommer om dessa när det är aktuellt.

Ledare

På träningen så är det ledarens anvisningar som gäller. Ledarna har ledarutbildning och erfarenhet av paddling.

Föräldrar, anhöriga, vänner får gärna vara med och heja på och hjälpa till.

Under träningens gång är det dock viktigt att det är ledarens ord som gäller, för att undvika dubbla budskap till de aktiva kanotisterna.

Kanotsporten är både ett individuellt inslag och gruppinslag. Därför är det viktigt att grupperna håller ihop. Det är ytterst ledarens uppgift att se till att grupperna fungerar ihop.

Är du intresserad att börja som ledare, båtförare, hjälpa till på bryggorna m.m. så kom till träningen eller kontakta någon från styrelsen.

 

 

Uppdaterad: 12 APR 2021 08:19 Skribent: Styrelsen
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Katrineholms KK - Kanot
Kanotvägen
64192 Katrineholm

Besöksadress:
Djulöbadet Kanothuset
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0705525577
E-post: info@katrineholmskan...

Tack alla sponsorer och samarbetspartners för ert stöd!

 

 

 

blobid4.jpg

 

 

 

 

 

Bildresultat för stora djulöherrgård