Hoppa till sidans innehåll

Nyfiken på kanot


 

 

-Nyfiken på att börja paddla?

 

Historik

Klubben startade den 24 februari 1939 och är historiskt sett en av Sveriges största kanotklubbar med flera fina framgångar av VM och OS.

 

Om oss idag

Vi är ca 25 aktiva kanotister och 10 ledare som turas om på de olika träningarna.

För att få paddla med oss krävs det en simkunnighet på 200 meter.

Ni får gärna testa att paddla på våra paddlingstillfällen innan ni bestämmer er för att gå med i klubben: 2 gånger för barn och ungdomar upp till 25 år och 1 gång för vuxna från 26 år. Klubben arrangerar prova-på-dagar så håll utkik på klubbens nyheter på hemsidan och Facebook.

 

Träningar  april - september

Klubbträning för barn och ungdomar upp till 25 år är vid Djulö kanotklubb på Onsdagar klockan 18.00. På måndagar kl.18.00 har vi friluftspaddlingar där både vuxna och barn är välkomna, läs mer om Friluftspaddlingar

Kl.18.00 är den tid som vi ska vara klara att ge oss ut på sjön. Därför är det bra att vara ute i god tid, ca 20 minuter innan träning, så att man kan ta fram en kanot, en paddel och ställa in sin flytväst. Vidare info ang vilka dagar som vi bedriver klubbträning vänligen kolla träningskalendern.     

Vi är ute på sjön till och med 19.30. Därefter ska kanoten torkas av med handduk, bäras in i sitt kanotfack, västen och paddeln ska hängas upp på sina platser i kanothuset.

 

Vi börjar alltid träningen med uppvärmning, oftast på land. Därför är det bra att ha bra skor på sig.

 

När paddlingen är igång, så brukar vi ha två följebåtar som ser till att paddlingen blir mer säker, om man trillar i. Har man inte trillat i någon gång, så kan det ibland kännas lite skrämmande, hur det ska kännas. Vi lovar att det inte alls är så skrämmande som det kan verka. Ibland är det nästa bättre att öva på att trilla i nära bryggan, för att veta hur det känns. För det är inte fråga, om man trillar i, utan när man trillar i. Det går så fort att man automatiskt kommer upp snabbt till ytan igen, oftast med paddeln i sin hand. Viktigt är då att man vänder kanoten rätt, så att den inte fylls med så mycket vatten. Du kan lägga dig ovanpå kanoten eller ligga på rygg när kanoten och invänta följebåten, för den finns i din närhet och tar hand om dig och din kanot.

På bryggan finns det alltid någon som tar emot dig och hjälper dig iland.

Vi har två omklädningsrum, en för killar och en för tjejer samt en gemensam bastu.

 

Utrustning

Kanot, paddel, flytväst och handduk finns alltid att låna som aktiv kanotist på utsatta träningsdagar samt tävlingar.

Från och med våren 2021 paddlar vi även SUP.

 

Kläder

På våren och hösten är det av största vikt att du har underställ en något liknande samt tröja och shorts när du paddlar, samt flera ombyten. Ombyten ska du alltid ha med dig oavsett säsong. Kläderna bör vara lätta, så att de inte tynger för mycket om du trillar i vattnet. Kanotisterna har linnen, t-shirts och shorts på sommaren när de paddlar. Många har foppisar eller badtofflor som de lätt kan sparka av sig innan de sätter sig i kanoten för att paddla ut på sjön. Vi använder inte skor vid paddling.

Träningsskor tas alltid med inför uppvärmningen.

 

Träning under vintern

När paddlingssäsongen är över har vi annan träning två gånger i veckan. Måndagar har vi simträningar i badhuset i Duveholmshallen och på onsdagar tränar vi kondition och styrka gympahallen "Röda ladan". En stor del av träningar på hösten och vintern hålls utomhus. Vi åker även längdskidor och åker på längdläger.

 

Träningspolicy

Vi har en träningspolicy som finns på hemsidan: länk till Träningspolicyn

Det viktigaste är att vi paddlar för att ha kul, för att motionera, för gemenskapen och för att lära och utvecklas inom sporten kanot.

 

För mer information, kontakta vår träningsansvarige Karin Lagmyr på tel. 070-6777360, eller skicka mail till This is a mailto link 

 

Välkomna till oss!

 

 

Uppdaterad: 02 APR 2018 15:43 Skribent: Börje Söderström

Postadress:
Katrineholms KK - Kanot
Kanotvägen
64192 Katrineholm

Besöksadress:
Djulöbadet Kanothuset
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0705525577
E-post: info@katrineholmskan...

Tack alla sponsorer och samarbetspartners för ert stöd!

 

 

 

blobid4.jpg

 

 

 

 

 

Bildresultat för stora djulöherrgård