Hoppa till sidans innehåll
Foto: Börje NM 2015 Jönkping

Nordiska Mästerskapet 2015

10 AUG 2015 17:03
Nordiska Mästerskapet 8-9 augusti 2015 i Jönköping
  • Skapad: 10 AUG 2015 17:03

Nordiska Mästerskapet 8-9 augusti 2015 i Jönköping

 

Hampus Einebrant, som i vanliga fall tävlar för Katrineholm kanotklubb, deltog i helgen i Nordiska Mästerskapet i Jönköping som en av ungdomslandslagets kanotister som representerade Sverige. För ovanlighetens skull sken solen hela helgen, annars har det blivit en vana att det regnar när det är kanottävlingar. De hade tuff konkurrens mot de nordiska motståndarna.

 

Svenska ungdomslandslaget, som består av 9 killar och 9 tjejer i 15 och 16 års ålder, kämpade på mycket bra. Tjejerna hade många fina framgångar där de paddlade till sig både guld, silver och brons och killarna paddlade till sig både silver och brons. Tillsammans paddlade de hem 16 medaljplatser.

 

Hampus Einebrant paddlade K1, stafett 4x200 meter och kom på fjärde plats tillsammans med sina landslagskompisar, Birger Svedman, Albin Nord och Gabriel Lindström.

 

Nästa lopp som Hampus deltog i var K4, 200 meter tillsammans med Birger Svedman, Albin Nord och Gabriel Lindström. De kämpade på bra och paddlade in sig på en femte plats.

 

Även på detta nordiska mästerskap fick vi känna på det hårdaste motståndet från våra danska vänner. En stark dansk dominans som vi också fått smaka på i en del av våra nationella SUC-tävlingar. Under dagarna pågick det på Rocksjön också hårda kanotpolomatcher. På bilden är det ett danskt och ett svenskt lag som drabbar samman. Dessa får våra nationsfighter i sprintkanot att framstå som snälla.

 

Jasmine Einebrant hjälpte till med att vara ute på sjön på pontonerna för att hålla i kanotisternas kanoter vid starterna. Hon fick många leenden från de glada deltagande kanotisterna.

 

Skönt att vara hemma igen i Katrineholm….


Ett par bilder från mästerskapet bifogas

1

 

2

Skribent: Åsa Einebrant

Postadress:
Katrineholms KK - Kanot
Kanotvägen
64192 Katrineholm

Besöksadress:
Djulöbadet Kanothuset
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0705525577
E-post: info@katrineholmskan...

Tack alla sponsorer och samarbetspartners för ert stöd!

 

 

 

blobid4.jpg

 

 

 

 

 

Bildresultat för stora djulöherrgård