Hoppa till sidans innehåll
Nationaldagen

Kungen delar ut

11 JUN 2014 15:10


Klubben presenteras med fana 6 Juni
  • Skapad: 11 JUN 2014 15:10

 

Screenshot_2014-06-06-23-43-22-1

 

Katrineholms Kanotklubb fick ta emot en fana av HM Konungen.

Den 6:e juni, på det traditionella Nationaldagsfirandet på Skansen i Stockholm, fick kanotklubben motta en fana. Klubben hade ansökt hos Nationaldagskommitén om att få motta en fana direkt ur Kungens hand. Den ansökan beviljades då det i år handlade om föreningar som hade ett jubileum. Katrineholms Kanotklubb firar i år 75 år. De aktiva som var där för att representera klubben var Anton, Josefin och Peter, från styrelsen.

Det var mycket förberedelser i dagarna två. Både på torsdagen och fredagen var det repetitioner på plats, så att alla deltagare skulle veta exakt hur det skulle gå till. Då allt skulle TV-sändas behövde allt stämma på sekunden!

I kvällssolen kl.18.30 anlände HM Konungen med hela sin familj med häst och vagn under pompa och ståt till Sollidenscenen. Firandet kunde nu ta sin början. Kungssången sjöngs, artister bl a  Lill Lindfors, Loreen och Darin underhöll, den svenska flaggan hissades och FNs vice generalsekreterare Jan Eliasson höll högtidstalet. De 10 fanorna som skulle delas ut under kvällen bars mycket högtidligt in på scenen, innan det var dags för våra pirriga representanter och de andra att beträda scenen.  De olika grupperna gick fram och blev presenterade en grupp i taget. Våra tre gick tillsammans i parad upp på scenen och Anton var den som utsetts att ta emot och bära fanan. Allt gick mycket bra! Anton såg ut att vara en stolt fanbärare när de marscherade av scenen!  Kvällen avslutades så klart med den Svenska Nationalsången!

Skribent: Torbjörn Ek

Postadress:
Katrineholms KK - Kanot
Kanotvägen
64192 Katrineholm

Besöksadress:
Djulöbadet Kanothuset
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0705525577
E-post: info@katrineholmskan...

Tack alla sponsorer och samarbetspartners för ert stöd!

 

 

 

blobid4.jpg

 

 

 

 

 

Bildresultat för stora djulöherrgård