Hoppa till sidans innehåll

Katrineholms kanotklubb


Katrineholms Kanotklubb


Katrineholms Kanotklubb startade 24 februari 1939 och är historiskt sett en av Sveriges största kanotklubbar med flera fina framgångar på VM och OS.  Vi firar 75 år 2014. Ett jubileum som uppmärksammats när klubben tilldelades en fana ur kungens hand på nationaldagen, i direktsänd TV från Skansenfirandet.

Vi har nu en verksamhet där vi känner en stark medvind. På de ordinarie träningskvällarna som är måndagar och torsdagar deltar över 20 deltagare, allt från nybörjare till högt motiverade tävlingsungdomar. Vi har också genomfört en kanotskola för vuxna som hälsar nya paddlare välkommen.

Katrineholms Kanotklubb är på god väg att återta sin position på tävlingsbanorna som en av landets stora och framgångsrika klubbar. Detta är givetvis ett resultat av en målmedveten satsning på rekrytering av nya paddlare, en ny tränarorganisation med fler och bättre utbildade ledare samt en stark föräldramedverkan i verksamheten.

Vi fortsätter satsningen på att utbilda just ledarna på flera nivåer. Vi har ledare i kanot på sjön, på bryggan och i följebåtar.  För oss är också säkerheten på sjön oerhört viktig. Därför är HLR en utbildningssatsning vi genomfört med våra ledare under 2014.

Under året genomför vi också en omfattande upprustning av anläggningen vi Djulösjön med en ny 1000-metersbana, nya bryggor samt inköp av ett antal nya kanoter.

Allt detta tillsammans gör att vi kunnat höja kvalitén och glädjen under våra träningspass.

Årligen genomför vi samarbeten med skolorna där eleverna får möjlighet att prova på kanotpaddling på Djulösjön. Vi har också kanotskolor, och prova-på aktiviteter på sport- och sommarloven

Ungdoms samt juniorlandslaget förlägger gärna sina besättningläger (K2 och K4) hos oss vid Djulösjön. Klubben arrangerar tävlingar med både nationella och internationella deltagare, under 2014 en jubileumstävling den 19-20 juli

Vi har träning året om. Under vintersäsongen när vi inte är på sjön fortsätter träning i gymnastiksal och badhus. Då lägger vi grunden för sommarens uteträning.

Vi är en del av samarbetet med andra kanotklubbar genom i Sörmlands kanotförbund och Svenska Kanotförbundet.

Katrineholms Kanotklubb hälsar alla, oavsett förkunskaper, ålder, kön och etnicitet välkommen till kanotsporten. Vi jobbar för en god kamratskap där vi har kul tillsammans och stödjer  och uppmuntrar varandra.

VÄLKOMMEN

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:47

Postadress:
Katrineholms KK - Kanot
Kanotvägen
64192 Katrineholm

Besöksadress:
Djulöbadet Kanothuset
64192 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 0705525577
E-post: This is a mailto link

Tack alla sponsorer för erat stöd under 2019

 

 

 

Bildresultat för sjögrens trafikskola

 

 

 

 

 

Bildresultat för stora djulöherrgård